FAQ

1. Ce este PVC-ul?
Clorura de polivinil prescurtat PVC, este un plastic utilizat in domeniul constructiilor, inlocuind cu succes materiale precum lemnul si otelul.

2. Ce tip de lambriu PVC este recomandat pentru exterior?
Albul mat poate fi folosit la exterior.

3. Lambriurile colorate pot fi folosite la exterior?
Da, lambriurile colorate pot fi folosite la exterior, cu conditia ca razele solare sa nu atinga lambriurile.

4. Care sunt avantajele lambriurilor PVC?
Usor de instalat, usor de curatat, nu necesita intretinere, rezistenta la umiditate, aspect decorative, durabilitate in timp, posibilitate de reciclare, produs economic.

5. Cum pot fi montate lambriurile?
Lambriurile se pot taia cu un cutit sau un ferastrau.
• Peste peretii sau tavanele din gips-carton sau lemn: Se monteaza direct peste acestea, lambriu langa lambriu, in cuie sau suruburi filetante pentru gips-carton.
• Peste pereti din zidarie (caramida, BCA, beton, gletuit sau tencuit): Se monteaza cu dibluri F4 sau cuie de beton un rastel din bare orizontale egal distantate - la 35cm (sipci de lemn de 2cm grosime, profile metalice zincate de gips-carton etc).
Pentru montarea lambriurilor orizontal, rastelul este format din bare verticale. Se monteaza profilele, dupa care se incepe placarea cu lambriuri, prin prinderea de rastel in cuie, suruburi de gips-carton, sau capse.

6. Cum pot fi curatate lambriurile?
Se pot curata cu o panza umeda. A nu se folosi substante chimice sau abrazive.

7. Unde pot fi folosite lambriurile din PVC?
In ferme agricole, case, laboratoare, scoli. Lambriurile din PVC inlocuiesc faianta din baie sau bucatarie, se pot crea pereti, tavane decorative in dormitor sau sufragerie-living. Lambriurile din PVC sunt folosite si la sageac.